Skip to main content

Een lange tijd geleden werden pagina’s in Google hoger geplaatst wanneer het keyword extra vaak terugkwam op de pagina. Door het keyword zo vaak mogelijk terug te laten komen op de pagina, wist het algoritme van Google namelijk dat deze pagina vast en zeker waardevol moest zijn.

“Keyword stuffing” wordt dit genoemd. De positie van een site in Google-zoekresultaten te manipuleren door zo vaak mogelijk het keyword terug te laten komen.

Gelukkig voor ons schrijvers is Keyword Density (de verhouding van het keyword tot de rest van de woorden op de pagina) van steeds minder groot belang. Keyword stuffing resulteert vandaag de dag in een negatieve gebruikerservaring en kan de ranking van jouw site schaden.

Desalniettemin is het algemeen aanvaard dat de frequentie van keywords invloed heeft op de Google ranking.

Hoe weet je nu wat de juiste verhouding is? Wanneer je 1-3% aanhoudt, ben je safe. Een Keyword Density van 5,5% of hoger is volgens Google niet de bedoeling en kan je zelf een penalty opleveren!

Focus je daarom op het schrijven van nuttige, informatieve teksten en gebruik keywords op de juiste manier en in de juiste context